Selecteer een pagina

 

“Na het volgen van onze barista workshop zul je nooit meer slechte koffie drinken”

 

Barista Sam

Workshop

De workshops worden dagelijks gegeven van maandag tot en met zondag, met uitzondering van zaterdag, dit kan eventueel in overleg worden gepland. De tijden zijn vanaf 18:00 uur of later in samenspraak. De workshop duurt 2.5 tot 3 uur. Aantal mensen is vanaf 2 personen tot maximaal 10 personen. Ook hier kunnen we in samenspraak de groep eventueel vergroten. De kosten bedragen per individu 50 euro.

Locatie: Zwolle centrum

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:
1. Achtergrond van koffie
2. Leren proeven van koffie
3. De perfecte espresso bereiden
4. Melk schuimen
5. Verschillende soorten bonen / gebieden
6. Verdieping productieproces koffie
7. Afstellen van de bonenmaler
8. Melk opschuimen
9. Het bereiden van verschillende melk koffies
10. Latte art het maken van figuurtjes

 

Na afloop van de cursus:
– Heb je een goed beeld van koffie en het proces daarachter
– Weet je dat er achter elke boon een uniek recept zit (de brew ratio)
– Weet je hoe een espresso is opgebouwd
– Kun je een goed én slecht gezette espresso herkennen
– Heb je, je eigen koffiesmaak ontdekt
– Zet jij alleen nog maar goede kwaliteit koffie
– Herken je de smaken van diverse koffie’s uit verschillende landen
– Heb je een volledig beeld van het proces van bes tot koffie
– Weet je hoe je optimaal gebruik maakt van de bonenmaler
– Weet je wat er voor nodig is om het perfecte melkschuim te maken
– Heb je het bereiden van verschillende melkkoffies onder de knie