“Elke ervaring moet zoals de eerste keer zijn, want je eerste ervaring is de meest betekenisvolle herinnering die voor altijd in je gedachten blijft.”

 

Barista Sam

Over Sam

“Mijn missie is om continu te zoeken naar de beste en fijnste melanges voor mijn gasten om zo de koffietaal tot een begrip te maken.”

100% traceerbare koffie

Mijn slogan ‘Coffee with Manners’ heeft te maken met mijn missie om alle bonen rechtstreeks van de koffieboeren te betrekken. Ik vind het belangrijk dat we allemaal respectvol met de natuur omgaan, zodat ook de generaties na ons ook kunnen genieten van heerlijke en eerlijke direct trade koffie… 

‘’Met liefde geplant, geplukt en ambachtelijk in Nederland gebrand’’

Zo werk ik, onder andere, samen met families Perdomo Rojas en Rojas Zuñiga van Rojas Specialty Coffee. Zij runnen generaties  lang al meer dan 100 jaar twee koffieplantages, Palo Grande & San Isidro. Beide liggen in de bergen op 1500 m hoogte in de koffieregio Huila, Colombia.

De families verbouwen, oogsten en vermarkten hun hoogwaardige Single Estate koffie op een authentieke en ambachtelijke wijze. Dit gebeurt op een duurzame manier met veel respect voor de natuur. Deze koffie is direct trade en is hierdoor 100% traceerbaar van boon tot jouw kopje koffie.

Een samenwerking waar ik ontzettend trots op ben. Samen gaan we aan de toekomst van specialty coffee in Nederland bouwen en zo de positieve impact tot in Colombia verwezenlijken.

Koffie van Sam

Verse Bonen

Het is een must om klanten de beste kwaliteit- en prijsverhouding te garanderen. Hoe verser de koffie, hoe beter de smaak. Daarom liggen de bonen nooit langer dan 3 weken op de plank. Daarbij wordt mijn koffie geroosterd in een Loring koffiebrander. Dit vermindert het gasverbruik tot wel 80%: een heel stuk vriendelijker voor het milieu. 

PROEVEN & ERVAREN

Er zijn verschillende soorten koffie bonen verkrijgbaar. Om erachter te komen welke koffie voor jou het beste geschikt is, nodig ik je graag uit op de zaak voor een koffieproeverij. Samen gaan we op zoek naar de juiste melange die overeenkomt met jouw smaakprofiel. Persoonlijk koffie leren beleven door het op een nieuwe manier te ervaren. 

Koffie voor iedereen

De koffiebonen die voor Sam’s Coffee worden gebruikt, zijn gemelangeerd en op smaak gebrand, rekening houdend met de gemiddelde koffieliefhebber. Natuurlijk heb ik ook mooie uitgesproken koffies die voor speciale liefhebbers zijn gebrand zoals de Kenya AA, Specialty Black Honey, Ethiopia Sidamo en Negelle. 

Italiaanse koffie test

Zo stonden er op een dag een aantal Italianen in de winkel. Ze waren door Nederland aan het trekken op zoek naar dé beste kop koffie. Natuurlijk zette ik de koffie zoals ik dat altijd doe. Ambacht, techniek en perfecte timing. Ik serveerde de koffie en wachtte het oordeel af. De Italianen – die de taal van de koffie haast hebben ontwikkeld – waren enthousiast. “Nergens hebben we zo’n lekkere espresso gehad die met zoveel aandacht werd bereid.”  Ze hadden de lekkerste espresso gevonden. En daar ben ik, zoals je natuurlijk wel begrijpt, erg trots op.

Er zijn verschillende soorten pakken Sam’s Coffee verkrijgbaar, veelal zijn deze koffies van single origin en single estate. Dit is mede bepalend voor de puurheid van de koffiebonen.

Daarnaast heb ik enkele melanges om bepaalde smaken te bevorderen of juist te verzachten. Bijvoorbeeld de ‘Italian business’, een melange tussen arabica 80% en robusta 20% voor die lekkere, donkere bitterheid van chocolade met rokerige afdronk. De Italian is tevens ook de favoriet bij de meeste gasten, hiermee ook de best verkochte koffie. 

Italiancoffee