“Elke ervaring moet zoals de eerste keer zijn, want je eerste ervaring is de meest betekenisvolle herinnering die voor altijd in je gedachten blijft.”

Over Sam
“Mijn missie is om continu te zoeken naar de beste en fijnste melanges voor mijn gasten om zo de koffietaal tot een begrip te maken.”
100% traceerbare koffie
Mijn slogan ‘Coffee with Manners’ heeft te maken met mijn missie om alle bonen rechtstreeks van de koffieboeren te betrekken. Ik vind het belangrijk dat we allemaal respectvol met de natuur omgaan, zodat ook de generaties na ons ook kunnen genieten van heerlijke en eerlijke direct trade koffie…
‘’Met liefde geplant, geplukt en ambachtelijk in Nederland gebrand’’
Don Dagoberto Hoyos Gómez
Colombia – El Jardin
Dagoberto is samen met zijn vrouw MaryLuz ouders van 6 kinderen, en werkt dag in dag uit aan de groei van zijn plantage, “El Jardin”. Deze erfde hij van zijn ouders. Dankzij al het harde werk en de winst uit de verkoop van de koffie, kan hij investeren in het verder ontwikkelen van de processen, gewassen, infrastructuur en wegen.
Don Alvaro Fugueroa
Colombia – La Fuente
Tijdens zijn rondreis langs Tolima en delen van Florencia-Caquetá, sleet Alvaro zijn tijd als dagloner op verschillende boerderijen. Uiteindelijk keerde hij terug naar de boerderij van zijn vader, waar hij zijn vrouw Elísenia ontmoette. Samen verhuisden ze naar een veehouderij. Na jaren hard werken verkregen ze hun eigen boerderij, in Las Colinas. Hier verbouwen ze tegenwoordig, samen met hun drie kinderen, de allermooiste biologische koffies.
Don José Tito Mora Jacoba
Colombia – Buena Vista
José groeide op in het stedelijk gedeelte van Acevedo Huila, Colombia, waar nog geen koffieboerderij te bekennen was. Na jaren thuisonderwijs en kort het leger gediend te hebben, kocht hij zelf een boerderij in Las Colinas (Pitalito) aan. Een pittig begin, want het land bestond enkel uit uitgedroogde stekjes. Maar met veel tijd en liefde groeide de boerderij uit tot wat het nu is – het prachtige coffee farm Buena Vista.
Don Onesimo Galindez
Colombia – El Ensueño
Na zijn jeugd gewijd te hebben aan het verbouwen van rietsuiker, kocht Onesimo zijn eigen stuk land, dat hij omdoopte naar ‘El Ensueño’. Door de ligging aan de oevers van de stroom La Negra is de grond geweldig vruchtbaar. Dit zorgt, samen met de inspanningen van Onesimo, voor een unieke smaak en kwaliteit van de koffie.
Koffie van Sam
Verse Bonen
Het is een must om klanten de beste kwaliteit- en prijsverhouding te garanderen. Hoe verser de koffie, hoe beter de smaak. Daarom liggen de bonen nooit langer dan 3 weken op de plank. Daarbij wordt mijn koffie geroosterd in een Loring koffiebrander. Dit vermindert het gasverbruik tot wel 80%: een heel stuk vriendelijker voor het milieu.
PROEVEN & ERVAREN
Er zijn verschillende soorten koffie bonen verkrijgbaar. Om erachter te komen welke koffie voor jou het beste geschikt is, nodig ik je graag uit op de zaak voor een koffieproeverij. Samen gaan we op zoek naar de juiste melange die overeenkomt met jouw smaakprofiel. Persoonlijk koffie leren beleven door het op een nieuwe manier te ervaren.
Koffie voor iedereen
De koffiebonen die voor Sam’s Coffee worden gebruikt, zijn gemelangeerd en op smaak gebrand, rekening houdend met de gemiddelde koffieliefhebber. Natuurlijk heb ik ook mooie uitgesproken koffies die voor speciale liefhebbers zijn gebrand zoals de Kenya AA, Specialty Black Honey, Ethiopia Sidamo en Negelle.
Italiaanse koffie test
Zo stonden er op een dag een aantal Italianen in de winkel. Ze waren door Nederland aan het trekken op zoek naar dé beste kop koffie. Natuurlijk zette ik de koffie zoals ik dat altijd doe. Ambacht, techniek en perfecte timing. Ik serveerde de koffie en wachtte het oordeel af. De Italianen – die de taal van de koffie haast hebben ontwikkeld – waren enthousiast. “Nergens hebben we zo’n lekkere espresso gehad die met zoveel aandacht werd bereid.” Ze hadden de lekkerste espresso gevonden. En daar ben ik, zoals je natuurlijk wel begrijpt, erg trots op.
Er zijn verschillende soorten pakken Sam’s Coffee verkrijgbaar, veelal zijn deze koffies van single origin en single estate. Dit is mede bepalend voor de puurheid van de koffiebonen.
Daarnaast heb ik enkele melanges om bepaalde smaken te bevorderen of juist te verzachten. Bijvoorbeeld de ‘Italian business’, een melange tussen arabica 80% en robusta 20% voor die lekkere, donkere bitterheid van chocolade met rokerige afdronk. De Italian is tevens ook de favoriet bij de meeste gasten, hiermee ook de best verkochte koffie.
